Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dodental Sint-Maarten door orkaan Irma opgelopen tot 4

Dodental Sint-Maarten door orkaan Irma opgelopen tot 4

10/09/2017 15:47

Premier Rutte en minister Hennis na het crisisoverleg over Sint-Maarten

Premier Rutte en minister Hennis na het crisisoverleg over Sint-Maarten Foto: ANP  

DEN HAAG - Op Sint-Maarten is het dodental door orkaan Irma opgelopen tot 4. Dat heeft de Nederlandse premier Mark Rutte bekendgemaakt op de persconferentie na het nieuwste crisisoverleg. Er zijn op het eiland vandaag nog twee doden aangespoeld. Hun identiteit is niet bekend.

Vandaag gaat de evacuatie verder. Als eerste worden gezinsleden van uitgezonden militairen en agenten weggehaald. Daarna worden de Nederlandse toeristen geëvacueerd, "voor zover we die kunnen vinden", voegde Rutte toe. Met de meesten is contact gelegd.

Rutte sprak ook over de veiligheidssituatie op Sint-Maarten. "Die lijkt iets te verbeteren, maar is nog altijd fragiel." Daarom wordt ook het aantal militairen verder vergroot. Aan het einde van de dag moeten er 392 militairen op Sint-Maarten zijn. Morgen komen daar nog eens 44 bij. Vanuit Nederland vertrekt er ook een C-17-toestel met meer manschappen, maar ook ander materieel zoals voedsel en water.

Volgens minister Jeanine Hennis- Plasschaert van Defensie zijn er maandag dan ruim 550 mensen ter plaatse. "Daarna kunnen we ook weer opschalen, als daar noodzaak toe is."NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina