Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Roep om strengere snelheidshandhaving

Roep om strengere handhaving maximum snelheid

09/09/2017 07:14 - Terence Oosterwolde

Roep om strengere snelheidshandhaving

 

PARAMARIBO - "Slow Down! Matig uw snelheid en draag zo bij aan veilig verkeer." Met deze sms vroeg Telesur vrijdag aandacht voor de Verkeersveiligheidsmaand die op 15 augustus is begonnen. Maar met nog een week te gaan zijn er vanaf toen intussen acht verkeersdoden geregistreerd. Het landelijke aantal verkeersdoden voor 2017 komt op 56.

"Ik hoop bij God waar dat er geen doden meer vallen", zegt Helmut Gezius vrijdagmiddag haast mistroostig. Toen de redactie hem sprak waren er zes doden, maar zo een drie uur later kwamen er twee bij. De voorzitter van het Korps Suriname Verkeervrijwilligers (KSV) spitst zich vooral op de eerste twee woorden in de oproep van Telesur: Slow Down! Want zegt hij, door hard (en snel) rijden is het resultaat funest.

Omdat snelheid volgens hem aan de basis staat van heel veel ellende, keert ze steeds terug in het thema van de Verkeersveiligheidsmaand, waarmee in 2012 werd gestart in Suriname. Het thema voor dit jaar is 'SLOW DOWN … to save lives!' Maar het lijkt een gebed zonder einde. Gezius is er daarom voorstander van dat de snelheidshandhaving strenger wordt. "Desnoods voor een periode van één jaar, maar de controle moet zwaar opgevoerd worden." Hij wil dat ook voor trucks. "Die hebben al een beperkte snelheid vanwege de wet, maar ook bestuurders van zwaar materiaal zie je ver boven de toegestane limiet rijden."

Wat de KSV-voorzitter nog meer stoort is dat deze chaffeurs het gedrag ook vertonen op bijvoorbeeld de Hernhutter- en Gongrijpstraat. "Straten waar je het niet voor mogelijk houdt", zegt hij vol ongeloof. Op 15 september wordt de Verkeersveiligheidsmaand op voorstel van Lionsclub Paramaribo Central, partner in het platform Verkeersveiligheid, afgesloten in Coronie. Daarbij zal net als vorig jaar bij post Uitvlugt, nu een verkeersvlag worden gehesen bij de politiepost van Totness.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina