Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Orkaan José lijkt Sint Maarten niet te zullen raken

Orkaan José lijkt Sint Maarten niet te zullen raken

09/09/2017 19:39

Orkaan Irma (links), achternagezeten door orkaan José (rechts).

Orkaan Irma (links), achternagezeten door orkaan José (rechts). Foto: EPA  

Het lijkt erop dat orkaan José het eiland Sint-Maarten zaterdagavond links laat liggen. José verwijdert zich in noord-noordwestelijke richting. Dat twittert meteoroloog Reinier van den Berg. "Weinig impact. Geen genadeklap", aldus Van den Berg.

Vanaf zondagmiddag neemt de orkaan geleidelijk in sterkte af, laat het Amerikaanse National Hurricane Center weten. Eerder werd voorspeld dat de kern van de orkaan op Sint Maarten af zou gaan, daar lijkt nu geen sprake meer van te zijn. Minister Plasterk vraagt in een persconferentie mensen op het eiland om alsnog goed te luisteren naar de autoriteiten en om thuis te blijven. "Het is goed dat nu iets van communicatie op het eiland tot stand is gekomen", zegt Plasterk.

"Niet voldoende, maar er zijn radiozenders die bewoners kunnen waarschuwen." Daarnaast wordt ook informatie verstrekt door lokale politie en megafoonwagens. Het KNMI is zaterdag erin geslaagd extra weerberichten te verzorgen voor mensen op Sint Maarten. Vanaf 14.00 uur (Nederlandse tijd) zijn er tijdelijk elk uur updates via het lokale radiostation Laser 101.1 FM, dat weer in de lucht is, en via Trans World Radio, dat via een een sterke middengolfzender vanuit Bonaire opereert. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina