Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Noodtoestand uitgeroepen op Sint-Maarten

Noodtoestand uitgeroepen op Sint-Maarten

09/09/2017 12:49

Noodtoestand uitgeroepen op Sint-Maarten

Foto: ANP  

PHILIPSBURG - Op Sint-Maarten is officieel sinds enkele uren de noodtoestand van kracht. Dat heeft premier William Marlin op de lokale radio gezegd. De politie krijgt daardoor meer bevoegdheden om op te treden. Er zijn plunderingen op het eiland.

Marlin riep bewoners op thuis te blijven en niet de straat op te gaan. Nederlandse militairen en marechaussees en milities van Aruba en Curaçao helpen mee de orde te herstellen op het eiland. Dat heeft de hoogste prioriteit, aldus de Koninklijke Marine via sociale media.

Orkaan Irma is opnieuw uitgegroeid tot een orkaan van de vijfde categorie en is bij Cuba aan land gekomen. Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center komt Irma zondagochtend (lokale tijd) aan in de Verenigde Staten, waar de cycloon voor meer schade gaat zorgen.

Florida heeft maar liefst 5,6 miljoen mensen opgeroepen om de staat te verlaten in afwachting van de monster-orkaan Irma. Dat duizelingwekkende aantal is meer dan een kwart van de totale bevolking. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina