Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe verkeerslichten op vijf kruispunten

Nieuwe verkeerslichten op vijf kruispunten

09/09/2017 20:18 - Van onze redactie

Ook op de kruising Van 't Hogerhuysstraat en Willem Campagnestraat zijn er nieuwe verkeerslichten geplaatst.

Ook op de kruising Van 't Hogerhuysstraat en Willem Campagnestraat zijn er nieuwe verkeerslichten geplaatst. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De installaties staan er al een poosje en binnen niet al te lange tijd zullen deze in werking treden. De afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft op vijf kruispunten nieuwe verkeerslichten geïnstalleerd, die ervoor moeten zorgen dat het verkeer vlotter wordt verwerkt.

Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer, zegt dat de focus voor inwerkingtreding eind van deze maand is. "Maar we voeren het project voor het overgrote deel uit in eigen beheer, dus het kan uitlopen. In elk geval zeker in oktober." De nieuwe verkeersinstallaties staan op de hoek Kwatta-/Kernkampweg/Washingtonstraat, de Rust en Werkweg/Coesewijnestraat, Van 't Hogerhuysstraat/Willem Campagnestraat, Sophie Redmondstraat/Zwartenhovenbrugstraat en de Ringweg/Nieuwe Charlesburgweg.

Het diensthoofd maakt duidelijk dat het niet om een pilot gaat. Op drie punten worden bestaande installaties vervangen en op twee komen er geheel nieuwe. De lichten zijn gehaald uit Europa. "Ik weet niet vanwaar de oude komen. Daarnaast hebben we enkele uit India, maar ook die zijn aan vervanging toe." Volgens Wip zijn de verkeerslichten van nu heel oud, sommige zijn wel 35 tot veertig jaar.

"Ze voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en hebben vaak storingen. De nieuwe lichten zullen de afwikkeling en doorstroming van het verkeer bevorderen", legt hij uit. Wip bevestigt dat het gaat om een ongoing proces. "We gaan de installaties gefaseerd vervangen, omdat er toch veel storingen zijn en we het verkeer effectief willen managen."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina