Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Caribische rampenorganisatie vraagt Suriname om hulp

Caribische rampenorganisatie vraagt Suriname om hulp

09/09/2017 13:04

Jerry Slijngaard, topman van het Nationaal Coӧrdinatie Centrum voor Rampenbeheersing.

Jerry Slijngaard, topman van het Nationaal Coӧrdinatie Centrum voor Rampenbeheersing. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Kolonel Jerry Slijngard van het Nationaal Coӧrdinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), zegt dat Suriname gevraagd is om logistiek personeel beschikbaar te stellen bij rampenbestrijding in de getroffen gebieden. Dit verzoek is gedaan door de Caribische Rampenbestrijding Organisatie (CDEMA), aldus het Nationaal Informatie Instituut zaterdag in een persbericht.

Slijngard zegt dit verzoek te zullen bespreken met de autoriteiten. Het verzoek van CDEMA komt op het moment dat orkaan Irma een spoor van verwoesting achterlaat in de regio, terwijl Jose in aantocht is. 

De overheid verstrekt de eerste tranche van de Surinaamse hulp. Daarna krijgt de samenleving de ruimte om in te komen. Het NCCR zal exact vermelden wat de behoefte is, zodat de gemeenschap gericht kan bijdragen.

De kolonel ging ook in op waarschuwingen van de Meteorologische Dienst voor mogelijk hevige buien die gepaard kunnen gaan met krachtige windstoten in de middaguren. Dit onweer hoeft geen gevolg te zijn van de orkanen. Als het nodig is, zal het NCCR de nodige instructies geven, zeker als het gaat om rukwinden waarbij er gevaar dreigt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina