Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 9 miljoen US dollar voor herstel pompgemaal Wageningen

9 miljoen US dollar voor herstel pompgemaal Wageningen

09/09/2017 16:12

Het pompgemaal in Wageningen, Nickerie wordt hersteld door het Indiase bedrijf Kirloskar Brothers LCC.

Het pompgemaal in Wageningen, Nickerie wordt hersteld door het Indiase bedrijf Kirloskar Brothers LCC. Foto: Nationaal Informatie Instituut  

WAGENINGEN - Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft woensdag een overeenkomst getekend met het Indiase pompbedrijf Kirloskar Brothers LCC voor de levering en installatie van drie nieuwe pompen en de daarbij behorende onderdelen voor het pompgemaal in Wageningen. Dit project van ruim 9 miljoen US dollar wordt gefinancierd door de Indiase Exim Bank. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut vrijdag in een persbericht.

Het is de bedoeling dat de boeren, na het herstel van het pompgemaal, optimaal over irrigatiewater kunnen beschikken waardoor zij meer rijst kunnen produceren. Van de drie verouderde pompen van het gemaal functioneren er slechts twee.

Onderhoud en revisie kosten jaarlijks miljoenen, aldus het NII. Het sterk verouderde pompgemaal levert jaarlijks irrigatiewater voor ongeveer 12.500 ha rijstareaal in Wageningen, de Middenstandspolder en de omliggende gebieden in het district.

Het ontwerp van Kirloskar omvat ook de besturing en de assemblage van de pompen. Na afronding van het ontwerp worden de pompen in India vervaardigd. De vernieuwing van de pompen zal in drie fasen geschieden. Het streven is om de eerste pomp medio 2018 te installeren.

Eerder heeft Kirloskar in Suriname twee projecten rond pompgemalen uitgevoerd; in de afgelopen tien jaar heeft de onderneming hier veertien nieuwe pompen geleverd. 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina