Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vakantiewerkers Telesur aan de slag

Vakantiewerkers Telesur aan de slag

08/09/2017 05:05 - Merredith Bruce

Vakantiewerkers Telesur aan de slag

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Telesur heeft zeventig jongeren van 17 tot 25 jaar aangetrokken voor vakantiewerk. Ze zijn deze week begonnen. Vakantiejobbers in de stad zwaaien op 15 september af. De jongeren in Nickerie mogen een week langer werken. Zij zijn aangetrokken voor het kindertehuis Gaytrie en de bejaardentehuizen Rust en Werk en Huize Francis.

Het bedrijf stelt de jongeren in staat om kennis te maken met het arbeidsproces en praktijksituaties, en om iets bij te verdienen. Anderzijds krijgen Telesurmedewerkers de gelegenheid om op adem te komen en eventueel met vakantie te gaan, zonder dat het werk blijft liggen, staat in een persbericht van Telesur.

De zeventig jeugdige werkers zijn uit ruim driehonderd aanvragen geselecteerd. Frans Eersteling van de afdeling Communicatie zegt dat het gaat om personen die zich spontaan hebben aangemeld, of via speciale instroommogelijkheden zijn geselecteerd door het bedrijf. Ze zijn uitgekozen door Sport- en Jeugdzaken en Stichting Mati Fu Tego. Sommige deelnemers waren betrokken bij het zaalvoetbalpromotieproject van Telesur.

De plaatsing is geschied op basis van de behoefte per afdeling. De groep in Nickerie telt dertig schoolgaande jongeren die in twee groepen zijn opgesplitst. Zij zijn via het plaatselijke filiaal van Telesur geselecteerd. De groep is opgeroepen om zich geloofwaardig en betrouwbaar op te stellen en is aangespoord om hard te werken en geloof te hebben in God. Volgende week vrijdag zal de HRM-afdeling van Telesur samen met de vakantiewerkers het verloop evalueren.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina