Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname bespreekt hulp aan slachtoffers orkaan Irma

Suriname bespreekt hulp aan slachtoffers orkaan Irma

08/09/2017 11:48 - Merredith Bruce

Een luchtfoto van St. Maarten nadat het eiland was getroffen door orkaan Irma.

Een luchtfoto van St. Maarten nadat het eiland was getroffen door orkaan Irma. Foto: EPA  

PARAMARIBO - Hoewel het nog niet is vastgesteld hoe dat zal gebeuren, is het nu al duidelijk dat er vanuit Suriname hulp verleend zal worden aan de slachtoffers van de verwoestende orkaan Irma. Dat zal via de Caricom gebeuren. De redactie verneemt dat de minister van Buitenlandse Zaken momenteel bezig is te onderhandelen over hoe hieraan gestalte te geven.

Vernomen wordt dat er ook vanuit het Rode Kruis hulp geboden zal worden aan de slachtoffers in het Caribisch Gebied waar de orkaan veel schade heeft aangericht. Een vertegenwoordiger van deze hulporganisatie heeft aan de redactie laten weten dat er nog vastgesteld moet worden op welke manier er hulp verleend zal worden.

Het Rode Kruis in Nederland heeft een speciale girorekening geopend voor hulp aan de getroffen gebieden. Irma heeft minstens veertien dodelijke slachtoffers gemaakt, van wie vier in het Franse deel van Sint Maarten, één op het Nederlandse deel, drie op Puerto Rico en twee op Anguilla en Barbuda. Op de Amerikaanse Maagdeneilanden kwamen vier mensen om het leven, aldus de autoriteiten. Mogelijk loopt het dodental verder op.

Irma geldt als één van de zwaarste stormen die deze eeuw boven de Atlantische Oceaan ontstonden De orkaan is onderweg naar de Dominicaanse Republiek en Haïti. Vrijdagavond trekt zij langs de Turks- en Caicoseilanden. Zondagochtend bereikt de orkaan de Amerikaanse staat Florida. Naar verwachting is de orkaan dan iets in kracht afgenomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina