Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Secretariaat Stibula leeggedragen

Secretariaat Stibula leeggedragen

08/09/2017 15:18 - Van onze redactie

Secretariaat Stibula leeggedragen

 

PARAMARIBO - “Het is jammer om op zo een manier geraakt te worden terwijl je iets goeds voor de mensen in de buurt probeert te doen. Zoiets verwacht je niet en wij hopen dat de spullen teruggevonden worden.” Dit zegt een terneergeslagen centrumcoördinator Wilgo Koster van Stichting Buurtwerk Latour (Stibula). Hij reageert op een inbraak in het centrum woensdagochtend.

Dieven hebben alle elektronische apparaten, zoals computers en printers, en overige kantoorspullen meegenomen. Hierdoor wordt het moeilijk werken. "Het zal wel lang duren voordat wij deze goederen kunnen vervangen. Wij hebben het geld niet om alles weer te kopen en men neemt het gewoon mee. Alles is duur geworden en wij dekken onze kosten zelf." Hij zegt zich niet te kunnen voorstellen dat iemand zo kwaadwillig kan zijn om een organisatie die voor de gehele buurt bestemd is zo te benadelen. De dieven hebben bij de inbraak geen geld gevonden. Koster zegt dat de organisatie pas het dak heeft laten herstellen en nog aan het sparen is om andere zaken aan het gebouw aan te pakken.

De coördinator zegt dat er vaak meldingen zijn binnengekomen van buurtbewoners dat jongeren na sluitingstijd op het terrein gaan, dat overigens na middernacht wordt afgesloten. De politie is hiervan op de hoogte en had extra surveillance beloofd in de omgeving. Een wachter heeft Stibula niet meer, omdat ze die niet kan betalen. Koster vermoedt dat de inbraak is gepleegd door iemand die de indeling van het gebouw kent. "De voordeur is netjes opengedaan en men is netjes te werk gegaan

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina