Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schoten bij plunderingen op Sint Maarten

Politie lost schoten bij plunderingen op Sint Maarten

08/09/2017 12:22

Schoten gelost op Sint-Maarten

Foto: ANP handouts  

DEN HAAG - Bij plunderingen op Sint Maarten zijn schoten gelost. Dat bevestigt generaal-majoor der Mariniers Richard Oppelaar. Er zijn veertig politieagenten ingevlogen uit Aruba en Curaçao om bijstand te verlenen.

Defensie zet militairen in om de orde te handhaven. Er lopen mensen met machetes, knuppels en geweren op het eiland. "Er zijn zeker locaties waar het grimmig is. De supermarkten zijn inmiddels leeg. Er is geen bevoorrading meer. Dus mensen zijn op zoek", zegt de generaal.

In totaal zijn er ruim tweehonderd militairen op Sint-Maarten en dat worden er op korte termijn 350. "We voeren patrouilles uit en hebben op vitale punten controleposten ingericht, om zichtbaar te zijn voor het publiek. Dat geeft een stukje veiligheid."

Op het eiland is de vliegbaan inmiddels vrijgemaakt, zodat die kan worden gebruikt voor militair verkeer. Patiënten worden zo snel mogelijk weggebracht, omdat het ziekenhuis erg provisorisch werkt. "De stroomvoorziening is uitermate fragiel. Operatiekamers hebben onder water gestaan. Het is geen regulier ziekenhuis meer. Maar er is know-how aanwezig." Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina