Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister helpt wanhopige moeder

Minister helpt wanhopige moeder

08/09/2017 09:05 - Naomi Hoever

Minister helpt wanhopige moeder

 

PARAMARIBO - Een minister die niet bij naam genoemd wil worden heeft zich persoonlijk ingezet voor H.D., een 28-jarige winkelverkoopster met ernstige financiële en huiselijke problemen. De moeder van vier kinderen tussen zes en dertien jaar liep al een poos met zelfmoordplannen.

Drie weken terug ondernam zij daadwerkelijk een poging door een schoonmaakmiddel in te nemen. Zij overleefde deze poging door snelle medische hulp in een ziekenhuis. De misère begon toen de vrouw werd verlaten door haar man met wie zij tot dan toe samen de maandelijkse huur van SRD 1.200 betaalde.

De gedupeerde vrouw staat er sindsdien alleen voor, met een salaris van SRD 1.600, dat lager uitvalt als zij geen overuren kan  maken. Met dit inkomen moet H.D. de vaste lasten zoals huur, water en licht betalen en voorzien in het dagelijks onderhoud van de kinderen en zichzelf.

De huisbaas dreigde H.D. uit haar woning te zetten, omdat ze voortdurend de huur te laat betaalt. Intussen is via het departement van de minister een regeling getroffen met de huiseigenaar.

Nadat dit geval hem ter ore kwam, heeft de minister de helpende hand geboden. Hij kocht privé twee voedselpakketten en liet deze bezorgen bij de vrouw. Ook zal de huur voor een paar maanden betaald worden, zodat zij deze situatie te boven kan komen.

Via de bewindspersoon zal een traject voor H.D. worden ingezet door zijn collega van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, die belast is met armoedebestrijding. Het is de bedoeling om de vrouw zelfredzaamheid aan te leren. Ook zullen haar kinderen in aanmerking komen voor schoolpakketten van de overheid.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina