Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mexico zet ambassadeur Noord-Korea uit

Mexico zet ambassadeur Noord-Korea uit

08/09/2017 19:04

Mexico zet ambassadeur Noord-Korea uit

 

MEXICO- CITY - Mexico heeft de ambassadeur van Noord-Korea uitgewezen uit protest tegen de nucleaire activiteiten van het stalinistische regime in Pyongyang.

De Mexicaanse regering liet weten dat Noord-Korea door de vermoedelijke test van een waterstofbom het internationaal recht heeft geschonden. Ambassadeur Kim Hyong-gil heeft 72 uur gekregen om Mexico te verlaten. Hij is tot ongewenste persoon verklaard.

Noord-Korea testte afgelopen zondag naar eigen zeggen een waterstofbom, die op een langeafstandsraket geplaatst kan worden. De kernproef, Noord-Korea's zesde en de zwaarste tot nog toe, was in strijd met resoluties van de VN-Veiligheidsraad. ANP

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina