Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dodental aardschok Mexico naar 45

Dodental aardschok Mexico naar 45

08/09/2017 21:03

Dodental aardschok Mexico naar 45

Foto: AP / Marco Ugarte  

MEXICO-STAD - In Mexico is het dodenaantal als gevolg van de zware aardbeving vrijdagmorgen vroeg opgelopen tot 45. Tenminste 250 personen zijn ernstig gewond geraakt door de sterkste aardschok in het land in tachtig jaar.

Dat heeft José Calzada Rovirosa, de Mexicaanse minister van Landbouw, bekendgemaakt na een bezoek aan het ernstig getroffen platteland van de deelstaat Oaxaca. Alleen in het zuidelijke kustgebied Istmo de Tehuantepec kwamen al 36 mensen om het leven. In de stad Juchitán stortten tenminste één hotel en het gemeentehuis in elkaar.

Oaxaca staat bekend als arme provincie waar veel indianenvolkeren wonen. Duizenden huizen zijn er beschadigd. Bovendien zaten bijna twee miljoen burgers tijdelijk of nog steeds zonder elektriciteit. Ook twaalf snelwegen liepen scheuren op of zijn versperd geraakt door het natuurgeweld.

President Enrique Peña Nieto brengt een bezoek aan de provincie Chiapas waar het epicentrum van de 8.4 sterke beving op de Schaal van Richter lag. "Chiapas en Oaxaca zijn het ergst geraakt", aldus Peña Nieto via Twitter. Inmiddels zijn er meer dan 260 naschokken geweest, waarvan de sterkste een kracht had van 6.1 op de Richterschaal. Mexico-Stad heeft de aardschok ondanks enkele bange ogenblikken goed doorstaan. Hoofdstedelingen zijn begonnen met het inzamelen van voedsel, kleding en medicijnen voor het getroffen zuiden. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina