Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouw gezondheidsruimte Tapoeripa begonnen

Bouw gezondheidsruimte Tapoeripa begonnen

08/09/2017 06:03 - Beta Debidien

Bouw gezondheidsruimte Tapoeripa begonnen

De ponton met bouwmaterialen was dit weekend op weg naar Tapoeripa. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - In Tapoeripa is deze week de bouw van een ‘gezondheidsruimte’ begonnen. De werkzaamheden in het inheemse dorp aan de Nickerierivier worden uitgevoerd door militairen en werknemers van de Technische Dienst van het Mungra Medisch Centrum (MMC). In het weekend is een lading bouwmaterialen per boot naar het dorp vervoerd.

"Hierdoor is de bouw van een veredelde poli van het MMC in een hogere versnelling geraakt", zegt Antoine Elias, algemeen directeur van het ziekenhuis in Nickerie. Aan het transport te water is meegewerkt door het bedrijf Madistri en het Nationaal Leger. Elias: "We streven ernaar om op 15 januari 2018, de 59ste jaardag van het ziekenhuis de gezondheidsruimte in gebruik te nemen. Na de eerste drie maanden volgt een evaluatie.

Het MMC is al begonnen met het bieden van zorg aan de ongeveer zeventig dorpelingen in Tapoeripa. "We gaan daar niet alles kunnen doen, vandaar dat wij ook een ambulanceboot gaan inrichten om ernstig zieke patiënten te kunnen vervoeren naar Nieuw-Nickerie", vertelt Elias.

Het MMC zal een A-verpleegkundige inTapoeripa stationeren. Elke twee weken zullen artsen van het ziekenhuis naar de post gaan. Medisch specialisten die ook in het MMC werken, doen Tapoeripa elke maand aan. 

De 'gezondheidsruimte' wordt opgezet op verzoek van dorpshoofd Petrus Sabajo aan president Desi Bouterse. Tijdens een krutu heeft Sabajo gewezen op de matige dienstverlening vanuit de Medische Zending (MZ), als gevolg van het slechte betaalgedrag van de overheid. De MZ werd namelijk subsidie onthouden, waardoor ze haar dienstverlening moest terugdraaien in sommige gebieden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina