Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouterse: groenlicht hulp getroffen eilanden

Bouterse geeft opdracht voor hulp aan getroffen eilandstaten

08/09/2017 14:46 - Van onze redactie

Een foto van de ravage in Barbuda.

Een foto van de ravage in Barbuda. Foto: ABS News  

PARAMARIBO - Suriname zal in opdracht van president Desi Bouterse hulp bieden aan de Caribische eilandstaten die getroffen zijn door orkaan Irma. Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut vrijdagmiddag in een persbericht. De Ware Tijd berichtte eerder al dat de Surinaamse autoriteiten gesprekken voeren voor noodhulp aan de getroffen gebieden.

Er wordt nu gewerkt aan het bieden van hulp aan Antigua and Barbuda in de vorm van water, melk, rijst, meel, melk lakens, spijsolie en hygiënische pakketten, om enige verlichting te brengen in de rampzalige situatie waarin de bevolking van zustereiland Barbuda zich bevindt. Het is de bedoeling om deze hulpgoederen uiterlijk dinsdag te vervoeren naar het getroffen eiland.

De hulpverleningsactie van Suriname vindt plaatst in nauwe samenwerking met het kabinet van de president en de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie. Het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing staat continu in contact met de Caribische Rampenbestrijdingsorganisatie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina