Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voorlichting voor juist gebruik ‘Moni Karta’

Voorlichting voor juist gebruik ‘Moni Karta’

07/09/2017 07:24 - Merredith Bruce

Voorlichting voor juist gebruik ‘Moni Karta’

 

PARAMARIBO - Personen die hun ‘Moni Karta’ al hebben of nog moeten krijgen, worden via voorlichtingsfilmpjes geïnformeerd over het gebruik. Met de Moni Karta die twee weken terug is geïntroduceerd, kunnen kascliënten hun geld voortaan via een pinautomaat ontvangen.

Monche Atompai, coördinator van de Administratie Uitbetaling Sociale Voorzieningen (AUSV), zegt dat soms een kaart door een ATM-machine wordt 'ingeslikt.' Dat komt omdat sommige gebruikers niet weten hoe ze met deze voor hen nieuwe betaalmethode moeten omgaan. Ook vergeten sommige mensen hun pincode. Atompai zegt dat er afgezien van deze 'kinderziektes' sprake is van een vlotte invoering van het systeem.

Er zijn intussen dertienduizend kaarten afgegeven door AUSV. Deze dienst houdt zich bezig met de uitbetaling van kinderbijslag, financiële bijstand aan mensen met een beperking en andere sociale voorzieningen. Met uitzondering van Sipaliwini en Brokopondo zijn de kaarten al in alle overige districten gedistribueerd. In die twee districten moeten nog enkele zaken in orde gemaakt worden vóór de invoering van de betaalkaart.

Ook bij het AOV-fonds verloopt de verstrekking van de kaarten vlot, zegt directeur Anushka Gopalrai. Het fonds heeft in Nickerie en Coronie bankcliënten waardoor het niet nodig is om daar kaarten te verstrekken. Afgezien van Sipaliwini zijn er in alle overige districten kaarten gedistribueerd. "Het is een geslaagd project. Mensen zijn er happy mee", zegt Gopalrai.

Door dit betaalsysteem hoeven personen niet meer in de rij te staan om te ontvangen. De kaart geldt alleen voor kasbetalingen boven SRD 325. Er komt een aparte regeling voor groepen die een lager bedrag ontvangen. Vanaf volgend jaar zal ook de kinderbijslag via de 'Moni Karta' worden gestort.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina