Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trump: Oorlog in Noord-Korea is te vermijden

Trump: Oorlog in Noord-Korea is te vermijden

07/09/2017 16:24

Trump: Oorlog in Noord-Korea is te vermijden

Foto: ANP  

WASHINGTON - Militair optreden om de nucleaire dreiging van Noord-Korea weg te nemen blijft een optie, maar is niet onvermijdelijk. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump donderdag gezegd. ''Militaire actie zou zeker een optie zijn'', zei Trump op een persconferentie. ''Is het onvermijdelijk? Niets is onvermijdelijk.''

''Ik zou er de voorkeur aan geven om niet de militaire weg te bewandelen'', zei de president. De Amerikaanse krijgsmacht is de sterkste ter wereld en beschikt over ''prachtige'' wapens. ''Als wij die ooit inzetten tegen Noord-Korea, wordt dat een treurige dag voor Noord-Korea.'' Trump  wees erop dat 25 jaar praten Noord-Korea niet van kernwapens heeft afgehouden. ''Noord-Korea gedraagt zich slecht en moet daarmee ophouden.''

Noord-Korea testte afgelopen zondag naar eigen zeggen een waterstofbom, die op een langeafstandsraket geplaatst zou kunnen worden. De kernproef, Noord-Korea's zesde en de zwaarste tot nog toe, was in strijd met resoluties van de VN-Veiligheidsraad. ANP

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina