Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Status speelt geen rol voor personeel JTV en Covab

Status speelt geen rol voor personeel JTV en Covab

07/09/2017 05:18 - Aidy Pinas-Agodeba

Covab-personeel tijdens de aanbieding van de petitie bij het ministerie van Volksgezondheid.

Covab-personeel tijdens de aanbieding van de petitie bij het ministerie van Volksgezondheid. Foto: Nationaal Informatie Instituut  

PARAMARIBO - Het maakt de medewerkers van de Stichting Jeugdtandverzorging (JTV) en het Elsje Finck Sanichar College (Covab) niet uit of ze wel of niet onder de categorie ambtenaar of daaraan gelijkgestelde personen vallen. Zij willen ook in aanmerking komen voor de maandelijkse financiële ondersteuning van SRD 500 die de overheid sinds maart geeft, ook aan particuliere ziekenhuizen.

JTV en Covab-medewerkers hebben maandag een petitie ingediend bij het ministerie van Volksgezondheid. Volgens De onderdirecteur van het ministerie komt er vóór maandag een reactie. De voorzitter van de vakbonden van de twee instellingen, Yone Gorisson, wees erop dat het Sint Vincentius Ziekenhuis geen overheidsstichting is, maar dat het personeel toch de ondersteuning ontvangt. 

Covab wil de 'koopkrachtversterking' uitbetalen aan haar personeel, maar dan wel minder dan de overheid. "We zijn daarmee niet akkoord gegaan", zegt Gorisson. Zij stelt dat de prijzen blijven stijgen en dat hierdoor het leven zwaarder wordt.

De Covab-directeur wil maatregelen treffen tegen personeelsleden die maandag twee uren niet hebben gewerkt. Ze spreekt van werkneerlegging, maar de bondsvoorzitter ziet het anders. "Het ging om een spoed-alv en dat hoef je niet dagen van tevoren te melden. De aanbieding van de petitie was het resultaat van de vergadering." Ze waarschuwt de directeur om geen sancties te treffen.

JTV-directeur Mickey Pocornie zegt dat de stichting niet in staat is om 'koopkrachtversterking' toe te kennen. De stichting heeft enige tijd geleden een aanvullende begroting hiervoor ingediend, maar die is niet goedgekeurd. De stichting probeert met de subsidie salaris te betalen en de dienstverlening in stand te houden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina