Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Remigrant wil senioren gezonde voeding en vertier bieden

Remigrant wil senioren gezonde voeding en vertier bieden

07/09/2017 19:30 - Merredith Bruce

Remigrant biedt senioren gezonde voeding en vertier

 

PARAMARIBO - Voor veel seniorenburgers valt er over het algemeen weinig te doen. Dit is voor Jenny Polanen een gat in de markt. Na dertig jaar Nederland vestigde zij zich in februari weer in Suriname. Het viel haar op dat er weinig bezigheden zijn voor ouderen. Na enkele gesprekken ontstond het idee om een ‘sociale keuken’ op te zetten.

Minder draagkrachtige seniorenburgers zullen er terecht kunnen voor een warme maaltijd tegen een kleine vergoeding. Daarnaast zullen ze op verschillende andere manieren beziggehouden worden. Het streven is om in november te beginnen.

Het idee is niet zomaar uit de lucht komen vallen. "Het prikkelt mij om het sociale werk van mijn ouders en voorouders voort te zetten", zegt Polanen. Ze is de kleindochter van Nelson Polanen, eerste hoofdonderwijzer van creoolse afkomst in Suriname en dochter van oud-apotheker Hugo Polanen.

De gaarkeuken komt in Boxel waar Polanen samen met haar partner een gasthuis heeft opgezet; midden in de natuur langs de Pararivier. Ze wil zich vooral richten op seniorenburgers uit de nabije omgeving die minder draagkrachtig zijn. Ze zal hen opsporen via bestuursfunctionarissen van het ressort.

Een warme maaltijd zal maximaal SRD 10 kosten. "Behalve dat er andere kosten bij komen kijken, wil je de mensen niet afhankelijk maken. Het gaat ook om zelfrespect." Hiermee verwoordt ze de overweging om tóch een financiële bijdrage te vragen, hoewel dit project is bedoeld voor minder draagkrachtigen.

"Ik wil dit tenminste één keer in de maand doen." Afhankelijk van de ondersteuning die ze krijgt, hoopt ze meerdere keren per maand een maaltijd aan te bieden. De maaltijden zullen met advies van een diëtiste door vrijwilligers samengesteld worden. "Het is niet gewoon maagvulling, maar gezonde voeding."

Polanen praat met bedrijven uit de omgeving over sponsoring. Haar enthousiasme neemt toe door de positieve reacties die ze krijgt. "Ik hoop anderen ertoe te bewegen om ook soortgelijke activiteiten voor ouderen in hun omgeving te ontplooien."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina