Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Orkaan Irma gaat Florida vol treffen'

'Orkaan Irma gaat Florida vol treffen'

07/09/2017 18:40

'Orkaan Irma gaat Florida vol treffen'

Foto: Weerplaza  

FLORIDA - Terwijl de omvang van de schade die Irma heeft aangericht op Sint Maarten duidelijk wordt, vervolgt de categorie 5-orkaan zijn weg door het Caribisch gebied. Volgens de laatste voorspellingen gaat Irma recht op Florida af.

Irma geldt als één van de zwaarste stormen die deze eeuw boven de Atlantische Oceaan ontstonden en lijkt vooralsnog weinig aan kracht in te boeten. Windsnelheden van tegen de 280 kilometer per uur worden nog steeds waargenomen. De wind zakte donderdag enigszins, toen Irma langs de noordkust van de Dominicaanse Republiek schampte, maar het blijft volgens het Amerikaanse National Hurricane Center een orkaan in de zwaarste categorie 5.

Volgens voorspellingen komt Irma zondag aan bij de Amerikaanse staat Florida, zij het dat de orkaan dan waarschijnlijk afgezwakt is naar de, nog steeds zware, categorie 4. "Er komt een hoeveelheid wind aan, die we denk ik nog niet eerder hebben gezien", liet president Donald Trump donderdag weten. "We willen dat de mensen in Florida zich goed beschermen en zeer voorzichtig zijn. Trump bezit zelf het golfresort Mar-a-Lago, dat aan de kust ligt bij Palm Beach. NU.nl/Reuters

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina