Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minstens 44.000 kilo goud in nieuwe concessie Iamgold

Minstens 44.000 kilo goud in nieuwe concessie Iamgold

07/09/2017 08:31 - Ivan Cairo

Minstens 44.000 kilo goud in nieuwe concessie Iamgold

Foto: dWT  

PARAMARIBO - De Canadese multinational Iamgold maakte deze week bekend dat dochteronderneming Rosebel Goldmines op meer goudvoorkomens dan verwacht is gestuit in de Saramacca-concesssie. Exploraties hebben een totaal van minstens 44.000 kilo goud aangetoond.

Donderdag presenteert Iamgold-directeur Steve Letwin de cijfers tijdens een persconferentie in hotel Torarica. Hij zal daarbij de initiële exploratieresultaten toelichten. "Met initiële schattingen boven verwachting van het bedrijf geeft Iamgold verdere invulling aan zijn transformatiestrategie van toevoegen van potentiële gebieden rondom de Rosebelmijn. De resultaten van Saramacca bevestigen de significantie van de goudvoorkomens bovenop de substantiële toename van de goudvoorkomens in Rosebel, zoals circa een maand geleden is gerapporteerd", aldus de maatschappij.

De Saramacca-concessie ligt ongeveer 25 kilometer van de Rosebel-productieplant en valt binnen het joint venturegebied waarbij de staat Suriname een 30 procent belang heeft. Iamgold en Rosebel Goldmines tekenden in augustus vorig jaar een overeenkomst met de regering om de rechten van de Saramacca-concessie te verwerven. Binnen de afspraken hoorde een bepaald mineralenonderzoek, dat binnen 24 maanden moest worden opgeleverd om vast te kunnen stellen wat de voorlopige schattingen van goudvoorkomens zijn.

Dit initiële exploratieonderzoek wijst op economisch minerale voorkomens van 1.022.000 ounces met daarin een gemiddelde van 2,20 gram goud per ton en nog eens 518.000 ounces erts met daarin een gemiddelde van 1,18 gram goud per ton. Ongeveer 60 procent van deze voorkomens bevinden zich in het zogenaamde zachtere gesteente. "Deze resultaten zijn ver boven verwachting. Bovendien worden aanvullende ontdekkingen niet uitgesloten.

Momenteel zijn oriënterende technische studies over onder meer ontwerp van de mijn en infrastructuur zoals transport en toegangswegen in voorbereiding." Verder wordt gemeld dat een tweede boorprogramma zal worden gestart om gedetailleerdere uitspraken te kunnen doen over de goudvoorkomens en om mogelijk andere vondsten te lokaliseren. Tegelijkertijd is een milieu- en sociale impactstudie in proces waarvan de resultaten later dit jaar verwacht worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen