Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • EBS verbaasd over aantal illegale aansluitingen

EBS verbaasd over aantal illegale aansluitingen

07/09/2017 10:09 - Gerold Rozenblad

EBS verbaasd over aantal illegale aansluitingen

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Neen. Zoveel aangiften hadden wij niet verwacht.” Rabin Parmessar, directeur van de Energiebedrijven Suriname (EBS), maakt er geen geheim van dat hij is verrast door het grote aantal aangiften van illegale aansluitingen.

Ongeveer een maand terug beloofde het nutsbedrijf een beloning aan burgers die illegale aansluitingen zouden aangeven. Nu al zijn er 39 aangiften, waarvan met zekerheid is vastgesteld dat het in negentien gevallen inderdaad om illegale aansluitingen gaat. Twintig meldingen zijn nog in onderzoek. Van het bedrag dat de illegale aansluiter de EBS schuldig is, krijgt de aangever 10 procent uitgekeerd in korting op zijn rekeningen, tot maximaal SRD 5.000.

Parmessar denkt dat tot nog toe alle aangevers aanspraak maken op dit bedrag. De directeur heeft gemengde gevoelens over het aantal aangiften. Aan de ene kant is hij blij met de "sociale controle", maar aan de andere kant noemt hij het bedroevend dat er zoveel onmaatschappelijk gedrag aan het licht komt. De illegale stroomgebruikers wordt ook een boete opgelegd.

Begin juli maakte EBS melding van verslechterend betaalgedrag van de burgers. Om deze trend te keren, is de boeteregeling progressief gemaakt: de boete wordt hoger bij een betalingsachterstand van twee maanden. De EBS-directeur legde toen uit dat hij best begreep dat dit verschijnsel samenhangt met de precaire situatie, maar dat het bedrijf zo niet langer kon worden gedraaid.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina