Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Mooi weer

COMMENTAAR: Mooi weer

07/09/2017 12:00 - Van onze redactie

COMMENTAAR: Mooi weer

 

PARAMARIBO - MET HET VERWEER van Paul Somohardjo van Pertajah Luhur (PL) over deelname aan het reisgezelschap van De Nationale Assemblee (DNA) aan Indonesië heeft PL een reeks nietszeggende argumenten aangehaald die meedoen aan het werkbezoek moeten rechtvaardigen. Tegen een partijbesluit in is een fractielid toch meegegaan op een buitenlandse reis. Somohardjho spreekt van een uitzondering en wil het Indonesische parlement dat de uitnodiging naar DNA stuurde niet voor het hoofd stoten.

Hiermee heeft de politieke partij opnieuw een besluit genomen waaraan geen touw is vast te knopen. Toen het besluit werd genomen om niet mee te doen aan reizen naar het buitenland zijn er zover bekend geen restricties gemaakt. Deelname nu toont de inconsequente lijn van PL. Maar het maken van bokkensprongen door de leider van PL zijn niet nieuw. In een delicate zaak als de aanname van de Amnestiewet in DNA heeft Somohardjo zijn zegen daaraan gegeven. Achteraf, toen hij uit de coalitie was gezet, heeft hij zijn stemgedrag betreurd.

Intussen is bekend dat besluiten genomen door PL niet op basis van grondbeginselen van de partij worden genomen maar afhangen van omstandigheden die de partij op dat moment goed uitkomen. Somohardjo heeft een aantal redenen opgegeven die veel weg hebben van de afvaardiging ten koste van wat dan ook goed te praten. De hele draai die gegeven is aan het verhaal van de partij die de Javanen vertegenwoordigt in Suriname en het Indonesische parlement niet willen beledigen is nep en raakt kant noch wal. De ommezwaai van het zogenaamde principiële standpunt om vanwege de slechte financiële omstandigheden thuis te blijven, wordt hoe dan ook geweld aangedaan.

Het is al lang duidelijk dat standpunten ingenomen door PL die moeten heten principieel te zijn, niet serieus worden genomen. Ze zijn bedoeld om de achterban op het verkeerde been te zetten door het etnische spook nadrukkelijk tevoorschijn te halen en besluiten geloofwaardig te maken. Op deze manier zal het met de mond beleden streven om van PL een nationale partij te maken een dooddoener blijken te zijn. Met zijn uitspraken rond de deelname van Ingrid Karta-Bink aan het werkbezoek aan Indonesië laat Somohardjo weer eens blijken dat PL het etnische nog niet is ontgroeid.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina