Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Benzineprijs opnieuw aanzienlijk verhoogd

Benzineprijs opnieuw aanzienlijk verhoogd

07/09/2017 00:02 - Cheflin Paulus

Benzineprijs opnieuw aanzienlijk verhoogd

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Wij weten niet wat de reden is voor deze verhoging en wij wachten op antwoord van de overheid.” Dat zegt Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Servicestations Exploitantenbond over de plotseling doorgevoerde verhoging van de brandstofprijs.

Bij oliemaatschappij SOL is de pompprijs voor ongelode benzine woensdag verhoogd van SRD 6,08 naar SRD 6,20. Naar verwachting worden de prijzen bij het bedrijf GOw2 vanmorgen verhoogd naar het niveau van SOL. Op sociale media ontstond er gisteren door de dag heen ophef over de verhoging. Veel mensen vragen zich af waarom de tarieven zonder enige aankondiging zijn aangepast.

"Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme zou met ons om de tafel zitten om een model te bespreken dat voor een oplossing zou moeten zorgen bij dit probleem. Wij wachten nog daarop. Oliemaatschappijen kopen en wij zijn ondernemers dus wij moeten ons aanpassen. Wij moeten elke keer geld bijleggen om te kopen en daardoor zijn wij genoodzaakt te verhogen", zegt Jankie.

V-Power-gasoline die doorgaans gebruikt wordt voor een beter motorvermogen is verhoogd naar SRD 6,33. Of het tarief voor diesel ook wordt aangepast was woensdag nog onduidelijk.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina