Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BBGO laat tanden zien

BBGO laat tanden zien

07/09/2017 13:32 - Merredith Bruce

BBGO-voorzitter Renate Wouden bereidt haar leden voor op een strijd.

BBGO-voorzitter Renate Wouden bereidt haar leden voor op een strijd. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De regering doet er goed aan om spoedig om de tafel te gaan met het bestuur van de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO), om te praten over de koopkrachtversterking waarop de bond aanspraak meent te hebben. Gebeurt dit niet, dan zal de organisatie in oktober stappen ondernemen. Dat is donderdag aangekondigd tijdens een gezellig samenzijn van de leden in het KKF-gebouw.

Bondsvoorzitter Renate Wouden zegt dat de leden op basis van een Staatsbesluit aanspraak maken op de maandelijkse koopkrachtversterking van SRD 375 die is toegekend aan ambtenaren en aan hen gelijkgestelden. Vorige maand vernam de bond uit de media dat dit bedrag van augustus tot en met december 2017 wordt verhoogd tot SRD 500. Dat bedrag komt bovenop de SRD 100 koopkrachtversterking die de overheidswerkers al sinds 2015 ontvangen. "Nergens is aangegeven dat de gepensioneerde ambtenaren ook worden meegenomen. Er wordt met geen woord daarover gerept, terwijl er een Staatsbesluit is dat zegt dat wij ook aanspraak daarop maken", zegt Wouden.

Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën beloofde eerder dat de leden van BBGO eind augustus uitsluitsel zouden krijgen over de eerste uitbetaling van hun koopkrachtversterking. Wouden betreurt het dat de bewindsman zijn belofte niet is nagekomen. Ze heeft de leden opgeroepen om zich gereed te maken voor een algemene ledenvergadering in oktober. Daar zullen verdere stappen worden besproken. "Als we geen strijd leveren, krijgen we niets."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen