Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Basketballer Ewyk één jaar geschorst

Basketballer Ewyk één jaar geschorst

07/09/2017 13:10 - Van onze redactie

Marciano Zalman, Förgild Krak en SBA-competitieleider Henk Rahan houden arbiter Kenneth Vianen tegen, terwijl ook Byorn Ewyk (0) wordt weggetrokken.

Marciano Zalman, Förgild Krak en SBA-competitieleider Henk Rahan houden arbiter Kenneth Vianen tegen, terwijl ook Byorn Ewyk (0) wordt weggetrokken. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Basketballer Byorn Ewyk van Yellow Birds is voor één jaar onvoorwaardelijk geschorst door de tucht- en geschillencommissie van de Surinaamse Basketbalassociatie. Volgens het disciplinaire orgaan staat vast dat Ewyk scheidsrechter Kenneth Vianen fysiek heeft belaagd na de beslissende game 5 van de basketbalfinale in de mannenhoofdklasse tussen Yellow Birds en De Schakel.

Speler Sergio de Jong en de assistent-coaches Terence Oosterwolde en Förgild Krak zijn eveneens gestraft door de tucht- en geschillencommissie. De Jong is voor vier wedstrijden geschorst voor wat de commissie beschrijft als "ongeoorloofd bedreigend lichamelijk contact" en Krak mag twee duels niet meedoen vanwege "ongeoorloofd contact" met de arbiter. Oosterwolde kreeg een schorsing van één wedstrijd onvoorwaardelijk voor "herhaalde aanmerkingen op de arbitrale leiding als ook het beledigen van de arbiter" en een proeftijd van één jaar. Het is nog niet duidelijk of Yellow Birds in beroep gaat tegen de opgelegde straffen.

De tucht- en geschillencommissie heeft zich maandag over deze zaak gebogen. Tussen twee uur en half vijf 's middags werden Vianen en zijn collega's Delano Oehlers en Derryle Cotino, tafelofficial Whitney Douglas-De Rijp, hoofdcoach Marciano Zalman en de vier gestraften gehoord door Dwight Kraag en Vasco Tonch. Het oordeel heeft ongebruikelijk lang op zich laten wachten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina