Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SWM ontdekt tijdig nieuwe poging tot schaden imago

SWM ontdekt tijdig nieuwe poging tot schaden imago

13/08/2017 07:28 - Cheflin Paulus

SWM ontdekt tijdig nieuwe poging tot schaden imago

 

PARAMARIBO - De SWM heeft tijdig een tweede poging tot imagoschade door derden kunnen voorkomen. Ditmaal kon tijdig worden voorkomen dat er valse berichten werden verspreid over besmetting van het leidingwater met een ziekenhuisbacterie.

De woordvoerder van het bedrijf, Edmond Blufpand, zegt desgevraagd dat het niet gemakkelijk is maatregelen te treffen, omdat men niet weet uit welke hoek de dreiging komt. Hij herhaalt een eerdere mededeling dat het leidingwater veilig is. "We laten zien wat wij samen met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg doen. Ons lab doet regelmatig onderzoek dus niemand hoeft zich zorgen te maken of te twijfelen aan de kwaliteit."

In het valse bericht staat dat er testen gestuurd zijn naar een medisch laboratorium die nog moeten uitkomen. In hetzelfde bericht staat ook dat de E. colibacterie die in het water zou zijn gevonden er niet meer in voorkomt. De berichtgeving is bedoeld om paniek te zaaien in de samenleving. De informatie die al enige tijd op sociale media verspreid wordt, is eerder ontzenuwd door het ministerie van Volksgezondheid en de SWM.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina