Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Streekziekenhuis' wint wandelmars Nickerie

‘Nickerie heeft ons niet beschaamd’

13/08/2017 10:51 - Merredith Bruce

De MMC-wandelaars wonnen de avondtweedaagse van Nickerie.

De MMC-wandelaars wonnen de avondtweedaagse van Nickerie. Foto: dWT / Merredith Bruce  

NIEUW-NICKERIE - Het Mungra Medisch Centrum, voorheen het 'Streekziekenhuis', is zaterdag als winnaar uitgeroepen van de Tweedaagse Wandelmars in Nickerie (Twin). Zulu Brassband Nickerie werd tweede en de groep van Telesur derde in de algemene klasse.

De in roze geklede MMC-wandelaars waren bijna niet te houden, toen de ceremoniemeester slechts "M... M..." zei na de bekende 'nummer 1!'-kreet. De groepsleden hadden de uitslag vol spanning afgewacht. Ze waren ervan overtuigd dat ze een prijs in de wacht zouden slepen, maar dat ze als overall-winnaar eindigden, kwam als het kersje op de taart.

"Het is bijzonder dat tachtig procent van de deelnemende groepen van Nickerie zelf is", zei Twinvoorzitter Dennis Nelom trots over de massale deelname van de districtsbewoners. Voorheen trok de activiteit veel meer deelnemers uit Paramaribo dan uit Nickerie. Twin is daarom dik tevreden met het bereikte resultaat. "Nickerie heeft ons niet beschaamd", zei Nelom.

Er hebben 34 groepen en 21 individuele lopers meegedaan aan de wandelloop. Er deden opvallend veel scholen mee. De Schneiders Howardschool (Mulo 2) is in de 'scholenklasse' op de eerste plaats geëindigd, OS Deliweg werd tweede en OS Van Pettenpolder als derde. Er waren ook bijzondere prijzen. Eén daarvan ging naar de lopers van VOJ Apoera die een lange bootreis hebben gemaakt om te kunnen meedoen. Een andere bijzondere prijs was voor de bedenker van de naam Twin.

Het wandelfestijn, dat vrijdag en zaterdag is gehouden, heeft veel toeschouwers op de been gebracht. Toen de aanwezigen op het Volksplein werd gevraagd of de Tweedaagse Wandelmars moet worden voortgezet, werd dat met een volmondig 'ja' in koor beantwoord. "Houd je gereed voor volgend jaar. Het moet groter worden!", spoorde Nelom aan, gevolgd door luid applaus.

De organisatie Tweedaagse Wandelmars in Nickerie (Twin) is in mei opgericht op initiatief van districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh. Dat gebeurde nadat de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) vorig jaar had besloten om - vanwege de geringe belangstelling voor het sportieve evenement - niet langer een wandelmars in Nickerie te organiseren. De Finabank was hoofdsponsor van de eerste Twin.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina