Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe journalistieke 'beweging' op komst

Nieuwe journalistieke 'beweging' op komst

13/08/2017 12:59 - Naomi Hoever

Nieuwe journalistieke 'beweging' op komst

 

PARAMARIBO - Naar het zich laat aanzien, is er een nieuwe 'journalistenbeweging' op komst. Mediawerkers van verschillende bedrijven zijn voorstander van deze 'revolutie' binnen de journalistiek. Al geruime tijd klinkt de roep onder vakgenoten om een organisatie die daadwerkelijk opkomt voor hun belangen.

Op verschillende discussiefora hebben kritische geluiden binnen de beroepsgroep aangegeven dat de huidige Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) is doodgebloed en alleen nog maar op papier bestaat. Vernomen wordt dat de 'vernieuwers van de journalistiek' een bijeenkomst willen organiseren om een gezamenlijke visie kenbaar te maken.

De discussie over vernieuwing en heractivering van de journalistenorganisatie is opgelaaid nadat B-cham Chandralall in een ingezonden stuk op Starnieuws, stelde dat de SVJ niet langer gerechtigd is namens de beroepsgroep uitspraken te doen. Chandralall wees daarbij op dat de zittingsduur van drie jaar voor het huidige bestuur reeds lang overschreden is. Dit maakt het bestuur 'demissionair'. Daarom vindt Chandralall dat voorzitter Wilfred Leeuwin geen uitspraken meer moet doen namens het collectief, maar op persoonlijke titel.

De journalist, werkzaam bij Radio 10 en als freelancer actief bij Times of Suriname, stelt dat Leeuwin de naam van de SVJ onnodig gebruikt om persoonlijke standpunten in te nemen. In interviews heeft Leeuwin steeds aangegeven dat hij wil overdragen. Leden zouden echter niet komen opdagen bij vergaderingen. Leeuwin is bereid om openheid van zaken te geven, zei hij recent in een informeel gesprek.

De trekkers van de nieuwe beweging willen in dit stadium nog niets kwijt. Vernomen wordt dat zij deze week de samenleving, die deze ontwikkeling met belangstelling volgt, hierover zullen informeren.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina