Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Transparantie mijnbouwrechten gaat goede richting op’

‘Transparantie mijnbouwrechten gaat goede richting op’

12/08/2017 00:02 - Merredith Bruce

VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien vindt hij het belangrijk dat er ook informatie wordt verschaft over de inkomsten uit mijnbouw.

VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien vindt hij het belangrijk dat er ook informatie wordt verschaft over de inkomsten uit mijnbouw. Foto: dWT  

PARAMARIBO - VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien is positief over de stappen die tot nu toe worden gezet rondom de transparantie bij de uitgifte van mijnbouwrechten. “Vooralsnog gaat het de goede richting op."

Hij geeft hiermee zijn mening over de toetreding van Suriname tot het Transparantie-initiatief voor Winningsindustrieën en over de onlangs gelanceerde website van de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst met onder meer een overzicht van de locaties en ontvangers van uitgegeven mijnbouwrechten. De parlementariër die lid is van de vaste commissie Natuurlijke Hulpbronnen, heeft vaker de non-transparantie rondom de uitgifte van mijnbouwrechten in het parlement aangekaart.

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen zei dat er met de informatie op de website een einde moet komen aan speculatie en geheimzinnigheid rondom de uitgifte van mijnbouwrechten. Dodson heeft algehele veranderingen aangekondigd om de sector transparanter te maken. Gajadien verwacht meer stappen in die richting. Zo vindt hij het belangrijk dat er ook informatie wordt verschaft over de inkomsten uit mijnbouw.

Het is volgens de parlementariër niet alleen gelegen aan de grote mijnbouwbedrijven om die informatie te verschaffen. "Ook de andere bedrijven zouden dat moeten doen." Hij verwijst naar het Decreet Mijnbouw dat dit voorschrijft en wijst erop dat dit ook in andere landen zoals Amerika gebruikelijk is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina