Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Koopkrachtversterking ambtenaren verruimd

Koopkrachtversterking ambtenaren verruimd

12/08/2017 08:42 - Naomi Hoever

Koopkrachtversterking ambtenaren verruimd

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Vanaf eind augustus ontvangen veertigduizend landsdienaren een verhoogde maandelijkse koopkrachtversterking van SRD 600. In 2015 kregen ambtenaren en aan hen gelijk gestelden SRD 100 per maand. De koopkrachtversterking die SRD 375 bedraagt, wordt vanaf eind augustus verhoogd naar SRD 500. Daarbij wordt de SRD 100 opgeteld die in 2015 was toegekend.

Volgens Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties, krijgen alle ambtenaren dit bedrag. Op basis van de verhogingen die de leerkrachten hebben ontvangen worden de salariscorrecties voor de landsdienaren doorgevoerd. "We praten over gelijkgericht zijn. Als arbeidersklasse gaan wij erop vooruit." In januari worden de lonen van alle landsdienaren aangepast.

De leerkrachten zijn bij de verhoging van eind augustus niet meegenomen, omdat zij eind maart hun nettoverhoging hebben ontvangen. Ook is het volledige herwaarderingsprogramma voor leerkrachten eind mei uitgevoerd. Onderwijsgevenden met graad 1 tot en met 2b zijn er met netto SRD 500 op vooruitgegaan. Dit bedrag kregen ze al vanaf januari, maar vanaf mei is het een vast bedrag. Hierna is het verhoogd. Leerkrachten met graad 2c tot 4 zijn er met 100 procent op vooruitgegaan.

Het ministerie van Financiën heeft alle ministeries geschreven dat de koopkrachtversterking het resultaat is van de besprekingen met de vertegenwoordigers van verschillende ambtenarenbonden. De regering heeft besloten om over de periode augustus tot en met december 2017 het bedrag op te trekken. Aan de ministeries is gevraagd om op basis van hun begroting de middelen beschikbaar te stellen. De minister vraagt expliciet om het bedrag apart te vermelden op het salarisstrookje.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina