Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Crisis met besmette eieren treft zeker zeventien landen

Crisis met besmette eieren treft zeker zeventien landen

11/08/2017 20:09

Crisis met besmette eieren treft zeker zeventien landen

Foto: ANP  

De eiercrisis met door fipronil besmette eieren treft zeker vijftien landen in de Europese Unie (EU), Hongkong en Zwitserland. Dit meldt de Europese Commissie (EC) vrijdag op een persconferentie.

Naast België en Nederland, waar de crisis is ontstaan, gaat het in de EU ook om Duitsland, Frankrijk, Zweden, Groot-Britannië, Oostenrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië en Denemarken. Buiten de EU hebben ook Zwitserland en Hongkong problemen met eieren.

Eerder op de dag werd bekend dat de EC een topoverleg wil over de eiercrisis met de betrokken ministers voor voedselveiligheid in de betrokken landen. EU-commissaris Vytenis Andriukaitis zei in een verklaring de onderlinge ruzies en beschuldigingen te willen beëindigen.

Hij hoopt op een bijeenkomst die zo snel mogelijk moet plaatsvinden, maar in ieder geval voor eind september. Daaraan zouden behalve bewindslieden ook de toezichthouders moeten deelnemen. NU.nl/Reuters/ANP

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina