Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Assuria mag doorgaan met bouw nieuw hoofdkantoor

Assuria mag doorgaan met bouw nieuw hoofdkantoor

11/08/2017 07:03 - Eliézer Pross

Assuria mag doorgaan met bouw nieuw hoofdkantoor

 

PARAMARIBO - Verzekeringsmaatschappij Assuria heeft gistermorgen de werkzaamheden aan de Recolaan hervat. De rechter heeft bepaald dat het bedrijf mag doorgaan met de bouw van haar nieuwe hoofdkantoor. De constructie was precies een maand geleden stilgelegd in afwachting van het kort geding dat buurtbewoners hadden aangespannen.

De uitspraak van de rechter is een bittere pil voor eisers die menen dat hun woongenot ernstig wordt geschaad door de luidruchtige en milieuvervuilende werkzaamheden. "Het oordeel van de rechter is echt een verrassing", zegt Evelien Emanuels teleurgesteld. "Wij weten nog niet wat de overwegingen van de rechter zijn. Als wij die in handen hebben, zullen we ze doornemen en onze volgende stap bepalen, maar wij zijn sowieso niet klaar hiermee."

Algemeen directeur Armand Achaibersing van Assuria is opgelucht. "Wij zijn uiteraard blij met het feit dat wij voort kunnen gaan met de bouw van ons hoofdkantoor. Wij zullen, zoals het altijd de bedoeling is geweest, zoveel mogelijk rekening blijven houden met alle buren. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer het pand er eenmaal staat het een verrijking zal zijn - niet alleen voor de buurt, maar voor heel Suriname.

Het gebouw van tien verdiepingen wordt het hoogste bouwwerk van Suriname. Het wordt daarmee hoger dan hoofdkantoor van de Hakrinbank, dat momenteel geldt als hoogste gebouw. Het nieuwe Assuriapand verrijst pal achter Huize Ashiana. Het heien van betonnen palen gaat er best luid aan toe.

De bouwwerkzaamheden kunnen dus ook storend zijn voor de bejaarde bewoners en het personeel van de instelling. Bij de behandeling van het kort geding hebben de bewoners van de Recolaan en omgeving verklaard dat zij reeds schade ondervinden aan hun bezittingen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina