Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechter wil confrontatie van getuigen

Rechter wil confrontatie van getuigen

10/08/2017 18:05 - Van onze redactie

Rechter wil confrontatie van getuigen

 

PARAMARIBO - Kantonrechter Dinesh Sewratan wil op de zitting van 11 oktober 2017 een getuige die dinsdag is gehoord confronteren met twee andere getuigen, beide politieagent. Hij heeft dit voorgesteld omdat de getuige beweert dat hij bij de politie gezegd heeft wat de twee politieagenten hem hadden voorgekauwd.

Had hij dit niet gedaan dan zou hij samen met Robert V., Donovan P., Fransisco D., Hemradj J. en Regilio C. in detentie zijn. De getuige was in eerste instantie ook aangehouden in deze zaak, maar hij is dezelfde dag van de aanhouding heengezonden nadat hij zijn verklaring had afgelegd. Het vijftal heeft zich volgens de tenlastelegging schuldig gemaakt aan overtreding van de Wet Verdovende Middelen. De mannen zitten intussen al zeven maanden in voorarrest.

De getuige zegt dat hij werkt bij de Dienst Nationale Veiligheid die onder de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst valt. Zijn neef Regilio C. had hem benaderd voor de verkoop van drugs. Hij had de politie op de hoogte gesteld van de deal die zou worden gesloten. In eerste instantie zou dat gebeuren bij een pompstation in Paramaribo-Noord, maar door de camerabeveiliging besloten de mannen dat thuis bij Donovan P. te doen.

"Ik moest op instructie van de politie doen alsof ik bereid was om de drugs te kopen." Robert V. had de cocaïne. Hij denkt dat zijn neef hem benaderd heeft omdat hij vrienden heeft van wie men denkt dat ze in de drugshandel zitten. De andere verdachten zijn volgens zijn verklaring niet direct betrokken geweest bij de drugsdeal. De getuige zegt achteraf spijt te hebben dat hij heeft meegewerkt omdat zaken anders zijn gelopen dan was afgesproken.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina