Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Beslag gelegd op plantage Osembo

Beslag gelegd op plantage Osembo

10/08/2017 08:51 - Eliézer Pross

Verkavelaar Robin Kensenhuis.

Verkavelaar Robin Kensenhuis. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Het verkavelingsbedrijf Kensenhuis NV zegt belangrijke stappen vooruit te hebben gemaakt in de ruzie over twee in opspraak geraakte verkavelingsoperaties. Er is via de rechter beslag gelegd op Plantage Osembo. Over Kwatta oordeelde de rechter dat het belang van de kopers prioriteit geniet.

De Ware Tijd heeft stukken van directeur Robin Kensenhuis ingezien waaruit blijkt dat de rechter het verzoek tot beslaglegging, dat op 2 augustus was ingediend, deze week officieel heeft toegewezen. Wat de verkaveling te Kwatta aangaat heeft de rechter om twee taxatierapporten gevraagd: één voor de investeringen van Kensenhuis NV (door de familie), en één met de investeringen (door het bedrijf).

"Indien de familie de samenwerking met Kensenhuis NV wil beëindigen, zal ze alle uitgaven, zoals de verkavelingskosten en vooruitbetaalde bedragen moeten terugbetalen aan Kensenhuis NV", en aangerichte schade vergoeden, meldt het bedrijf in een persbericht. De directeur blijft erbij dat zijn organisatie niet frauduleus bezig is geweest en "reeds grote investeringen" heeft gedaan. Door het handelen van de familie (Van Engel, ...red.) is ook het belang van de kopers geschaad", benadrukt Kensenhuis. Hij hoopt dat er ook een snelle oplossing komt voor de kopers.

De voorzitter van het plantagebestuur van Osembo, Edo Reger, zegt dat hij nog geen officiële melding heeft ontvangen over de beslaglegging. Maar hij onderstreept dat het plantagebestuur de samenwerking met Kensenhuis NV heeft stopgezet. "Ik bewaak de gronden van Osembo. Het is Kensenhuis NV die beloften heeft gedaan aan klanten die waargemaakt moeten worden. Wij beletten niemand om naar zijn grond te gaan voor zover iemand zaken heeft gedaan met het bedrijf."

Na verwijten en beschuldigingen over en weer, zeggen beide partijen nu dat ze wel bereid zijn om met elkaar om de tafel te zitten om de zaak op te lossen. Immers, bij een beslaglegging op gronden waar beide partijen sterk staan, bepaalt de rechter meestal dat partijen met elkaar moeten overleggen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina