Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Avond-Imeao wordt afgeschaft

Avond-Imeao wordt afgeschaft

10/08/2017 00:02 - Van onze redactie

Avond Imeao wordt afgeschaft

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het avond-Imeao wordt in het nieuwe schooljaar opgeheven vanwege het geringe aantal leerlingen. Met 106 leerlingen op 46 leerkrachten is de school niet rendabel. Dat heeft Onderwijsminister Robert Peneux maandag in De Nationale Assemblee gezegd.

Voor het huidige schooljaar 2016-2017 volgen in het vierde leerjaar zes leerlingen het onderdeel 'bedrijfsaccountant'. In sommige klassen zitten slechts drie leerlingen. In de nieuwe structuur van het Imeao zullen doublures niet meer voorkomen. Hierdoor hoeven leerlingen die zouden blijven zitten, niet meer naar de avondopleiding te worden verwezen. Afgestudeerden van het avondmulo worden verwezen naar het avondhavo en de opleiding van de nieuwe leerkracht voor vervolgonderwijs.

Het avondmulo en de volwasseneneducatie blijven bestaan. Peneux zegt dat er bij avondopleidingen niet meer gesproken wordt van tweedekansonderwijs, omdat de meeste leerlingen er bewust voor kiezen om vroeg in het arbeidsproces te stappen en 's avonds naar school te gaan.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina