Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sobere viering Inheemsendag Albina

Sobere viering Inheemsendag Albina

09/08/2017 22:07 - Ricky Wirjosentono

Deze drie vrienden zijn speciaal naar Albina gekomen om te feesten.

Deze drie vrienden zijn speciaal naar Albina gekomen om te feesten. Foto: Ricky Wirjosentono  

ALBINA - De Dag der Inheemsen is dit jaar in Albina en omgeving minder uitbundig gevierd dan vorig jaar. Volgens Franky Janssen, die samen met Alida Kasi de festiviteiten organiseert, zijn er niet genoeg financiën om groter uit te pakken.

Er is toch een klein "feest" georganiseerd, om de pret niet te drukken en de kunstenaars niet teleur te stellen die zich al maanden hebben voorbereid om hun kunstwerken te tonen. Vorig jaar kwamen samburagroepen uit Galibi, Paramaribo en Frans-Guyana nog voor optredens, ook waren er tot in de late uren enkele bands aanwezig die zorgden voor een gezellige sfeer. Vandaag is er een dj aanwezig om het geheel op te luisteren.

"Als je organiseert moet je sponsors hebben en van het jaar hebben wij geen sponsors gehad. Maar toch hebben wij gemeend iets in het klein in elkaar te zetten voor de mensen die niet naar de stad zijn geweest," zegt Franky. Deze dag moet volgens Franky de onderlinge liefde in Suriname stimuleren.

Parlementariër Grace Watamaleo koos ervoor om de Dag der Inheemsen samen met de mensen van haar district te vieren. Ze vindt dat de creativiteit en het ondernemerschap beter gestimuleerd moeten worden in Albina. Roy Grootfaam die in Frans-Guyana woont en werkt, is speciaal naar Albina gekomen om deze dag te vieren. Hij heeft het naar zijn zin, maar ziet graag verbroedering en eenheid binnen de inheemse groepen. Naast atjupo (peprewatra) en kasiri waren er ook andere lekkere gerechten en snacks te koop bij enkele stands. Volgens Franky zou er tot stemming worden gefeest.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina