Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Man rijdt in op militairen bij Parijs: zes gewonden

Man rijdt in op militairen bij Parijs: zes gewonden

09/08/2017 08:29

Zes militairen raakten gewond.

Zes militairen raakten gewond. Foto: AFP  

In de Franse gemeente Levallois-Perret ten noordoosten van Parijs zijn woensdagochtend rond 8.00 uur zes militairen gewond geraakt, nadat een auto op hen is ingereden. Twee militairen zouden ernstige verwondingen hebben.

De toedracht is nog onduidelijk, maar volgens burgemeester Patrick Balkany van Levallois-Perret is er zonder twijfel sprake van opzet. Een speciale aanklager belast met terreurzaken opent een onderzoek naar het incident, meldt persbureau Reuters.

Franse media melden dat soldaten werden aangereden op het moment dat ze uit een kazerne kwamen om te gaan patrouilleren als onderdeel van veiligheidsmaatregelen tegen terreur. In de BMW die op hen inreed zat een man achter het stuur.

De man die inreed op de militairen heeft in de straat bij de kazerne gewacht tot hij kon toeslaan, zei de burgemeester. De politie is op zoek naar het voertuig. Hulpdiensten ontfermen zich over de gewonde soldaten.

In Frankrijk is de noodtoestand van kracht sinds de terreuraanslagen van 13 november 2015. De politie mag huiszoekingen doen zonder tussenkomst van een rechter en er patrouilleren nog steeds elke dag duizenden militairen op de Franse straten vanwege de terroristische dreiging.

President Emmanuel Macron liet eerder weten de noodtoestand dit najaar te willen beëindigen. NU.nl/Reuters/ANP 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina