Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Aardschokken in China: 44 doden en honderden gewonden

Aardschokken in China: 44 doden en honderden gewonden

09/08/2017 10:49

Aardschokken in China: 44 doden en honderden gewonden

Foto: Reuters  

In verschillende gebieden in China zijn gisteren en vandaag doden en gewonden gevallen bij twee aardbevingen en een grondverschuiving. Er kwamen zeker 44 mensen om het leven terwijl honderden mensen gewond raakten.

In de noordwestelijke regio Xinjiang raakten gisteravond 32 mensen gewond door een aardbeving met een kracht van 6,6 op de Schaal van Richter. Het gaat om Jinghe, een dunbevolkt district in de autonome Mongoolse prefectuur Bortala. De aardschok was 400 kilometer verder voelbaar in de regionale hoofdstad Ürümqi.

Tien uur eerder vielen er negentien doden bij een aardbeving met een magnitude van 7,0 in het natuurpark Jiuzhaigoun in de zuidwestelijke provincie Sichuan. Er raakten minstens 247 mensen gewond, van wie er veertig erg aan toe zijn.

's Ochtends kwamen de berging en opruiming goed op gang. Er zijn meer dan 1.200 reddingswerkers, honderden soldaten en vier helikopters ingezet. Ook duizenden toeristen zijn in veiligheid gebracht.

Voorafgaand aan de aardbeving kwamen in het dorp Gengdi in Sichuan 25 mensen om het leven door een grondverschuiving als gevolg van zware neerslag, aldus het staatspersagentschap Xinhua.

Volgens seismologen is er geen verband tussen de aardschokken in Xinjiang en Sichuan: de regio's liggen niet op dezelfde tektonische platen, of stukken aardkorst. DeMorgen.be

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina