Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voorlopig geen vergunningen voor festiviteiten Latour

Voorlopig geen vergunningen voor festiviteiten Latour

08/08/2017 11:03 - Naomi Hoever

Voorlopig geen vergunningen voor festiviteiten Latour

 

PARAMARIBO - Er zal voorlopig geen vergunning worden gegeven voor vermakelijkheden in het ressort Latour. Dit heeft districtscommissaris (dc) Remy Pollack besloten na het voorval van zaterdagnacht, waarbij een politieagent in burgerkleding een schot heeft gelost en een persoon in de onderbuik is geraakt.

Naar verluidt mengde de agent zich in een ruzie tussen twee bezoekers van een evenement waar hij ook aanwezig was. "Het is niet de eerste keer dat men zich in dit ressort niet aan de regels houdt. Je geeft een vergunning met een sluitingstijd van 03.00 uur en men gaat door", zegt Pollack.

De dc vindt dat het commissariaat nu paal en perk moet stellen. "Voorlopig geen feestjes en streetparty's in dit ressort. Elke week hebben wij een soortgelijk probleem." Zaterdag zijn de 'Gaangtangi Fii-awardshow' en het 'Fii man neti-festival' gehouden in het Bep-centrum. Bij de awardshow worden artiesten van marron-afkomst beloond om hen zo meer bekendheid te geven.

Matte Omouth van de To Unite Binnenland, de organisator van het evenement, spreekt eerdere mediaberichten tegen als zouden bezoekers op de vuist zijn gegaan met de politie, waarbij er politievoertuigen zouden zijn vernield. Volgens de organisator heeft het voorval zich niet in het Bep-centrum voorgedaan, maar op een afstand van de festiviteit.

"Niemand is aan het lijf van een politieagent gekomen. De dienstdoende politie wist niet eens dat er een schietincident was." Omouth spreekt van een handgemeen tussen twee jongens waarbij de politieman in burgerkleding gericht heeft geschoten. "Het publiek wist niet dit gebeurde op straat."

Omouth geeft wel toe dat de menigte boos was dat niet alle muziekoptredens konden plaatsvinden. Bep-voorzitter Celsius Waterberg betreurt het voorval. Hij wil niet dat dergelijke activiteiten in de toekomst in zijn partijcentrum worden georganiseerd. "Ons partijterrein wordt niet meer verhuurd aan derden die hun publiek niet onder controle weten te krijgen."

Waterberg zegt dat er eventueel in de toekomst uitzondering zal worden gemaakt voor verjaardagsfeestjes, huwelijken of dede oso. "Bij zulke activiteiten weet je dat je gasten krijgt die wel degelijk rekening houden met de omstandigheden."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina