Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volksgezondheid: 'Tekort vaccin in drie tot vier weken opgeheven'

Volksgezondheid: 'Tekort vaccin in drie tot vier weken opgeheven'

08/08/2017 14:32 - Van onze redactie

Volksgezondheid: 'Tekort vaccin in drie tot vier weken opgeheven'

Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De ministeries van Volksgezondheid en Financiën zijn momenteel in overleg met de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho) om de nationale vaccinvoorraad via een spoedbestelling binnen drie tot vier weken aan te vullen. Dit heeft het Nationaal Informatie Instituut dinsdagmiddag bekendgemaakt.

In het persbericht wordt toegegeven dat Volksgezondheid niet kan voorzien in de behoefte van het kindervaccinatieprogramma. Het tekort aan Pentavalent, DKT en bOPV wordt toegeschreven aan een stagnatie in de reguliere aanvoer van vaccins. "Het ministerie is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid en zorgt ervoor dat middels betere afstemming en voorraadbeheer, soortgelijke situaties voorkomen worden."

Ondanks de huidige tekorten aan vaccins, drukt het ministerie van Volksgezondheid gezondheidzorgwerkers, dienstverleners en ouders op het hart om kinderen wel te laten vaccineren volgens het reguliere schema met de vaccins die wel beschikbaar zijn. "Zodra de nu ontbrekende vaccins binnen zijn, zal geheel volgens de regels van het kindervaccinatieprogramma, de achterstand ingelopen worden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina