Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vijftal gehoord in zaak dodelijke mishandeling

Vijftal gehoord in zaak dodelijke mishandeling

08/08/2017 18:18 - Van onze redactie

Vijftal gehoord in zaak dodelijke mishandeling

 

PARAMARIBO - Kantonrechter Ingrid Lachitjaran heeft maandag meer dan twee uur besteed aan de ondervraging van de verdachten Kenneth H, René J., Alexandro M., Ashween C. en Didjinder D. De vijf mannen zijn allemaal op de een of andere manier betrokken bij de dood van een wachter op 10 oktober 2016 in het district Wanica.

De mannen waren aanvankelijk van plan om de man vast te binden en cement te stelen, maar het liep anders. Kenneth H. vertelde gisteren aan de rechter dat ze met z'n allen naar het bedrijf waren gegaan om diefstal te plegen. Hij stond op de uitkijk en weet niet wat er is gebeurd. René J. zou hem achteraf verteld hebben hoe de wachter om het leven is gebracht.

Lachitjaran vroeg op strenge toon aan Kenneth H. waarom hij voor de misdaad heeft gekozen, terwijl hij in staat is om te werken en op een eerlijke manier aan geld te komen. De rechter concludeerde dat geldzucht de beweegreden moet zijn geweest. Overigens hadden de mannen al op vier andere plekken cement gestolen.

René J. verklaarde dat er geen duidelijk plan was voor de diefstal. Hij had zijn vrienden naar de plek gereden, waar de wachter is gedood. Officier van justitie Nirmala Maikoe confronteerde hem met zijn verklaring bij de politie dat er een plan was beraamd om de diefstal te plegen. De verdachte ontkent dat hij dit tegen de politie heeft gezegd. Hij heeft er spijt van dat hij heeft meegedaan.

Alexandro M. vertelde op de rechtszitting dat hij chauffeur van de anderen was en dat zijn taak verder was op de uitkijk staan. Maikoe vindt het vreemd dat meerdere personen die dag als chauffeur hebben gefungeerd. De verdachte vertelde verder dat René J. de wachter heeft gedood door hem met een steen te mishandelen.

Voor Ashween C. was dit de tweede keer dat hij cement stal met de anderen. Ook hij vertelde dat hij op de uitkijk had gestaan. Voordat ze op pad gingen, hadden ze flink wat alcohol gedronken. Didjinder D. ontkent dat hij op de hoogte was van het plan. Hij zou bij Kenneth H. zijn geweest om een bromfiets te repareren. Om bewijsmateriaal weg te maken hebben de mannen hun kleding na het voorval verbrand.

Op 2 oktober houdt de officier van justitie haar requisitoir.

 

 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina