Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regering komt tegemoet aan eis Fibos

Regering komt tegemoet aan eis Fibos

08/08/2017 09:05 - Wilfred Leeuwin

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Foto: dWT  

PARAMARIBO - De regering heeft besloten te voldoen aan de eis van de Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs (Fibos) en zal binnen een week tachtig procent overmaken van de subsidie over het komend schooljaar. Hierdoor vervalt de ouderbijdrage die de Fibos had gevraagd.

Dit zei minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur maandagmiddag in De Nationale Assemblee. Ouders hoeven niet meer de SRD 185 te betalen die door het bijzonder onderwijs werd gevraagd. Ouders die dit bedrag al hebben betaald bij de inschrijving, krijgen een deel terug.

Peneux verduidelijkte op vragen van assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons dat vandaag met de Fibos verder zal worden gesproken om afspraken te formaliseren. De regering heeft besloten om vanaf het schooljaar 2018-2019 subjectsubsidie toe te kennen aan leerlingen van wie de ouders niet in staat zijn om de ouderbijdrage en materiaalkosten te betalen. 

De federatie had eerder gezegd dat de ouderbijdrage dit schooljaar alleen kon vervallen wanneer de overheid een voorschot van 80 procent zou betalen van de subsidie voor 2017-2018. Vorige week zei Peneux in het parlement dat de regering niet kon voldoen aan deze voorwaarde en mogelijk al in het komend schooljaar zou overstappen naar subjectsubsidie.

Vicepresident Ashwin Adhin zei gisteren in het parlement dat het ministerie van Financiën deze kwestie heeft bekeken en tot de conclusie is gekomen dat wel aan de eis van de Fibos kan worden voldaan.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina