Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kromowidjojo herovert wereldrecord 50 meter vrij

Razendsnelle Kromowidjojo herovert wereldrecord op 50 meter vrij

08/08/2017 19:05

Razendsnelle Kromowidjojo herovert wereldrecord op 50 meter vrij

Foto: ANP  

Ranomi Kromowidjojo heeft maandag veel indruk gemaakt door op de korte baan bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn een nieuw wereldrecord te zwemmen op de 50 meter vrije slag. De Nederlandse zwemster dook als eerste onder de grens van 23 seconden: 22,93.

De 26-jarige Groningse verloor haar mondiale toptijd afgelopen woensdag in Moskou nog aan de Zweedse Sarah Sjöström, die de toenmalige recordtijd van 23,24 aanscherpte tot 23,10.

In de finale van de 50 vrij in Berlijn liet Kromowidjojo concurrent Sjöström knap achter zich. De Scandinavische tikte na precies 23 seconden aan en was dus eveneens sneller dan haar eigen wereldrecord. De Australische Cate Campbell werd op respectabele afstand derde (23,62).

Sjöström veroverde eind vorige maand bij de WK lange baan in Boedapest nog de wereldtitels op de 50 vrij en de 50 vlinder. Op beide afstanden werd Kromowidjojo tweede.

Bij de wereldbekerwedstrijd in Berlijn beleefde Kromowidjojo in meerdere opzichten een primeur. Ze is namelijk ook de eerste zwemster die op de korte baan drie keer het wereldrecord aanscherpte op de 50 vrij.

Later op de avond zette Kromowidjojo met Femke Heemskerk, Thom de Boer en Jesse Puts een nieuw Europees record neer op de 4x50 meter estafette. Het kwartet won de finale in een tijd van 1.28,70. Het oude record was sinds december 2014 in handen van Rusland en stond op 1.29,13. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina