Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Radiopresentator Leo Lieuw overleden

Radiopresentator Leo Lieuw overleden

08/08/2017 11:51 - Naomi Hoever

Radiopresentator Leo Lieuw overleden

 

PARAMARIBO - De bekende radiopresentator en oud-journalist Leo Lieuw is maandagavond overleden. Menigeen zal de vertrouwde stem van Leo dinsdagavond op radio Apintie met zijn programma De RadioFoon nu moeten missen. Op 5 september zou hij 67 jaar oud worden.

Liu Kim Yen, zoals Leo in werkelijkheid heette, heeft meer dan 50 jaar zijn krachten gegeven in de Surinaamse media. Ook bij de Ware Tijd is hij in dienst geweest. Lucien Pinas, collega van Leo bij Radio Apintie, is evenals vele anderen die het slechte nieuws hebben vernomen, diep geschokt. Hij omschrijft hem als een man die van grapjes hield. Maar ook als "iemand die hard werkte en zich altijd inzette".

Van Leo was bekend dat hij vanaf 1983 elk jaar ter herdenking van de slachtoffers van de Decembermoorden en uit protest tegen het uitblijven van gerechtigheid in deze zaak zijn hoofd kaal liet scheren. "Het is niet om haatdragend of wreed te zijn naar de daders toe. De ene steelt een kip en wordt vervolgd en berecht. Waarom dan niet de andere die heeft gemoord, dat is mijn filosofie", zei de oud-journalist destijds in een interview met de Ware Tijd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen