Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Raad moet subsidieprobleem zorg voorkomen

Raad moet subsidieprobleem gezondheidszorg voorkomen

08/08/2017 06:03 - Ivan Cairo

Minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel, maandag in De Nationale Assemblee.

Minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel, maandag in De Nationale Assemblee. Foto: Ivan Cairo  

PARAMARIBO - Nog deze maand wordt bij het ministerie van Volksgezondheid een subsidieraad ingesteld om ervoor te zorgen dat betaling van subsidie niet meer stagneert. Omdat de subsidie nog niet was betaald door de regering kon de Medische Zending geen salaris over de maand juli uitbetalen. Personeel dat enkele dagen eerder het werk had neergelegd, protesteerde maandag bij De Nationale Assemblee.

Minister van Volksgezondheid Patrick Pengel hield het college maandagmiddag voor dat de subsidieraad dergelijke perikelen in de toekomst moet helpen voorkomen. De afgelopen maanden was het schering en inslag dat de regering subsidies niet op tijd overmaakte waardoor betrokken organisaties in grote problemen komen.

Volgens Pengel is de vertraagde overmaking het gevolg van administratieve processen en interbancaire procedures. De middelen zouden reeds vorige week vrijdag zijn overgemaakt via de Surinaamse Postspaarbank. Maandagmiddag stond het geld, in totaal SRD 3,2 miljoen, op de DSB-rekening van de Medische Zending. Daarna konden de salarissen worden overgemaakt naar de bankrekeningen van de MZ-medewerkers.

De bewindsman sprak van een "onfortuinlijke en vervelende" situatie. Om herhaling te voorkomen stelt hij een subsidieraad in met vertegenwoordigers van de ministeries van Volksgezondheid en Financiën en de Medische Zending. Deze commissie zal met subsidiebehoeftigen overleg voeren over de benodigde subsidie. Volgens Pengel moeten de instellingen ervan doordrongen zijn dat zij eerst de lonen en salarissen veilig moeten stellen, voordat ze andere operationele kosten betalen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina