Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Newmont doneert watertanks in binnenland

Newmont doneert watertanks in binnenland

08/08/2017 11:31 - Van onze redactie

Newmont doneert watertanks in binnenland

Pupillen en begeleiders van het Abadoe Internaat met een deel van de schenking van de goudmaatschappij. Foto: Newmont Suriname  

PARAMARIBO - Goudproducent Newmont Suriname heeft op 2 augustus watertanks geschonken aan 25 gemeenschappen langs de Langatabikiweg tussen Moengo en de Merian-goudmijn. De afdeling Social Responsibility van het mijnbedrijf concludeerde uit een veldonderzoek dat de omliggende gemeenschappen vaak te kampen hebben met een tekort aan water.

"We hebben zestig watertanks van duizend liter gedistribueerd naar vijfentwintig dorpen, hierdoor kunnen lokale inwoners het regenwater opvangen en opslaan", aldus Winston Wielson van de afdeling Social Responsibility van Newmont Suriname. "De watertanks worden centraal geplaatst in elk dorp, zodat iedereen kan profiteren van de extra wateropslag."

De RGD-poli en het Abadoe Internaat te Moengo ontvingen naast de wateropslagtanks eveneens medicinale klamboes, airco-units voor de kantoren van de beide instellingen en 21 scheepsbedden met matrassen. Aan het internaat werden verder ook twee automatische drogers overhandigd. De watertanks en overige schenkingen vertegenwoordigen een waarde van US 8.500 dollar.

In het afgelopen jaar heeft Newmont Suriname eveneens voorzien in het opzetten van onder andere aanmeersteigers en zonnepanelen voor scholen in nabijgelegen dorpen. Vanwege de samenwerking van Newmont met Project C.U.R.E en het ministerie van Volksgezondheid kregen 300 mensen uit verschillende Paramaccaanse dorpen een uitgebreide medische behandeling.

De mijnmaatschappij blijft toegewijd aan de samenwerking met de Paramaccaanse gemeenschappen om wederzijdse waarde te genereren en levens te verbeteren door duurzame en verantwoordelijke mijnbouw, stelt de onderneming in een persbericht. De Merian-goudmijn op ongeveer 60 km ten zuiden van Moengo ligt voornamelijk in het Paramaccaans gebied ongeveer 15 km ten westen van de Marowijnerivier.

De mijn is voor 25 procent eigendom van Suriname en begon oktober vorig jaar officieel met de productieactiviteiten. De focus van Merian ligt in het leveren van veilige, efficiënte en verantwoordelijke goudproductie tijdens het genereren van duurzame waarden en kansen voor werknemers, plaatselijke gemeenschappen, de plaatselijke en nationale overheid en eigenaren.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina