Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Man vrijgesproken van poging tot drugssmokkel

Man vrijgesproken van poging tot drugssmokkel

08/08/2017 20:06 - Van onze redactie

Man vrijgesproken van poging tot drugssmokkel

 

PARAMARIBO - De 42-jarige Nederlander Alexander D. heeft enkele weken in voorarrest gezeten, maar kan nu terug naar zijn geboorteland. Rechter Ingrid Lachitjaran heeft hem vrijgesproken van een poging om 4,58 kilogram cocaïne naar Nederland te smokkelen. De rechter verwierp het strafvoorstel van officier van justitie Nirmala Maikoe, die twaalf maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van SRD 1.500 had geëist.

De man had via sociale media een Surinaamse vrouw leren kennen en er was daaruit een liefdesrelatie ontstaan. Op verzoek van de vrouw was hij naar Suriname gekomen. De twee hadden de reiskosten samen betaald. Al op de luchthaven bleek het mis te gaan. Hij zou worden afgehaald door zijn 'geliefde' maar dat gebeurde niet en ze was onbereikbaar. Hij logeerde in het appartement dat voor hem was gereserveerd, maar waarvoor hij zelf moest betalen.

Daags na aankomst kwam de vrouw bij hem op bezoek, maar de man wees haar de deur. De volgende dag ging hij voor wat vertier naar de Waterkant. Daar werd hij door drie mannen overrompeld en bedreigd. Hij kreeg opdracht om cocaïne mee terug te nemen naar Nederland. Deed hij dat niet, dan dreigde er gevaar voor zijn familie. Uit vrees heeft de man toegegeven, maar de drugs werden onderschept. Lachitjaran merkte op dat niet van de man verwacht kon worden dat hij weerstand zou bieden, gezien de omstandigheden waarin hij zich bevond.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina