Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onderwijsminister Peneux stuurt leerkrachten ingebrekestelling

Leerkrachten krijgen ingebrekestelling van onderwijsminister Peneux

08/08/2017 13:21 - Naomi Hoever

Wilgo Valies over Onderwijsminister Peneux: "Ai bari leki wan grio."

Wilgo Valies over Onderwijsminister Peneux: "Ai bari leki wan grio." Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Honderden leerkrachten hebben een ingebrekestelling ontvangen van minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Het gaat om leerkrachten die lid zijn van de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) en de Bond van Leraren (BvL). Peneux laat weten dat er tuchtmaatregelen worden getroffen tegen de leraren, omdat zij op 28 en 29 juni een bondsvergadering hebben bijgewoond.

De onderwijzers ontvingen de ingebrekestelling afgelopen vrijdag. Dinsdag heeft Wilgo Valies, voorzitter van de twee onderwijsbonden, tijdens een persconferentie hierover zijn gal gespuwd. "Wij gaan dit niet zo laten. Wij bereiden alle mogelijke stappen voor op deze keiharde aanval op leerkrachten", maakte Valies duidelijk.

Hij voorspelt problemen bij aanvang van het nieuwe schooljaar als de minister op deze voet doorgaat. "De vakbond blijft altijd bestaan ook met een andere voorzitter, maar de minister is van tijdelijke aard." Valies praat van een hetze tegen leerkrachten.

"Deze man is een voedingsbodem voor problemen in het onderwijs. Hij geeft geen goed voorbeeld." Valies voorziet problemen binnen het onderwijs zolang deze minister aanzit. "Een minister van onderwijs moet rust uitstralen, integendeel worden werkers bang. Hij is een briesende leeuw."

In het schrijven worden de leerkrachten beschuldigd van "onverantwoord en onpedagogisch gedrag". De bondsman stelt dat de minister hiermee niet zorgt voor een goede werkomgeving, maar kiest ervoor om te 'zwepen'. "Dit is de cultuur van deze minister. Deze minister gebruikt liederlijke taal. Letterlijk a e bari leki wan grio (krekel)."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina